Joomfish System Plugin not enabled
Home

top

Μανώλης Κοσμάς ο δημιουργός του www.hellenicpress.gr

PDF

Είμαι ο Μανώλης Κοσμάς, γεννημένος το1969. Από παιδί κιόλα  δούλευα δίπλα στον πατέρα μου την τέχνη του εφημεριδοπώλη. Από το 1985 δίπλα στο θείο μου Κουτσογιωργόπουλο Σταύρο  διανέμω ανελλιπώς κάθε μέρα τον Τύπο στην Καισαριανή. Αυτή τη στιγμή είμαι στην ομάδα του κ. Νίκου Μπισκέμη ως συνεργάτης.  Τα αγόρια στο σόι μου έκαναν πατροπαράδοτα αυτή τη δουλειά. Πρώτα ο παππούς μου, μετά ο πατέρας μου και ύστερα εγώ και ο αδερφός μου. Τώρα συνεχίζει να γνωρίζει την τέχνη του εφημεριδοπώλη και ο μεγάλος μου γιός μαζί μου κάθε Σάββατο στις διανομές.

photo1

«Η δουλειά μου είναι λειτούργημα» υποστηρίζω, καθώς δεν στάθηκα στην διανομή της εφημερίδας αλλά το έκανα όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που με ξυπνά κάθε μέρα από τις 3:30π.μ και με αφήνει να κοιμάμαι μετά τις 10 το βράδυ. Όλες οι δουλειές για να φτάσουν στο τελειότερο σημείο χρειάζονται όραμα έτσι και αυτή η δουλειά ήθελε όραμα, πάθος, αισθήματα και αγάπη.

Φωτογραφίζω όλες τις εκδόσεις της ημέρας και παρουσιάζω το εξώφυλλο κάθε περιοδικού και εφημερίδας στην προσωπική μου ιστοσελίδα www.hellenicpress.gr όποτε αυτό κυκλοφορεί. Με αυτόν τον τρόπο γνωστοποιώ στο αναγνωστικό κοινό την ημερήσια κυκλοφορία του Τύπου με τα ένθετα τους, του τρέχοντος και περασμένου μηνός 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο.

Έχω στην διάθεση μου αρχείο από κάθε περιοδικό και εφημερίδα που κυκλοφόρησε τα τελευταία 11 χρόνια και ευελπιστώ να εκδόσω κάποτε μια επετειακή έκδοση με όλα τα εξώφυλλα που έχω φωτογραφήσει.

Αυτή την στιγμή στην Καισαριανή λειτουργεί ένας χώρος που φιλοξενεί όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες που κυκλοφορούν και λειτουργεί σαν σημείο πώλησης αποκλειστικά για τον Τύπο! Ο χώρος αυτός παράλληλα προμηθεύει περιοδικά στα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ.

Η ιστοσελίδα www.hellenicpress.gr αυτή τη στιγμή βάση των στατιστικών στοιχείων της Google  έχει επισκεψιμότητα  160.000 με τους 90.000 από αυτούς,  μοναδικούς επισκέπτες το χρόνο. Αναλυτικό πίνακα με όλους τους μήνες τις μεμονωμένες επισκέψεις και τις επαναλαμβανόμενες υπάρχει δυνατότητα να δοθεί αν  και εφόσον ζητηθούν αναλυτικά στοιχεία.

 

Η ιδέα της Touch οθόνης

Η εταιρεία Hellenic Press με 11 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της διανομής του Τύπου αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα έναν καινοτόμο τρόπο ενημέρωσης του ευρύ κοινού που διαβάζει περιοδικά και εφημερίδες συστηματικά. Οι οθόνες touch ήταν το όνειρο μας από 2004 και καταφέραμε να το υλοποιήσουμε το 2010 αφού η ιδέα μας έφτασε στην τελειότερη της μορφή.

Στην Αθήνα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 Touch οθόνες πειραματικά οι οποίες πληροφορούν τους αναγνώστες για την κυκλοφορία όλου του Τύπου, τον καιρό, την ώρα, το χρηματιστήριο και το εορτολόγιο . Του παρέχουν ευρεία και πλήρη ενημέρωση για όλα τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν ανάλογα με την κατηγορία του περιοδικού (τουριστικά, lifestyle, περιβαλλοντικά κ.α.)

Στις οθόνες αυτές υπάρχει η δυνατότητα ο περιπτερούχος να ανεφοδιάσει, μέσω εικόνας,  το κατάστημα του με όποιο περιοδικό ζητείται και έχει εξαντληθεί καθώς και να βγάζει τις επιστροφές του χωρίς λάθη.

Οι οθόνες αυτές αποτελούν πρωτοποριακό βήμα στην ενημέρωση καθώς εξυπηρετούν τους αναγνώστες, τους περιπτερούχους , τους εκδότες και τις εταιρείες που θέλουν να προβληθούν.

Πως γίνεται αυτό;

Ο αναγνώστης με το πάτημα ενός πλαισίου βρίσκει το περιοδικό που τον ενδιαφέρει, μαθαίνει την τιμή του, πιθανό δώρο, αν κυκλοφόρησε και πως το προμηθεύεται!

Οι κάτοχοι περιπτέρων δίνουν μια ολοκληρωμένη βοήθεια- ενημέρωση στον αναγνώστη να ενημερωθεί για τα περιοδικά και τις εφημερίδες που τον ενδιαφέρουν και τελικά να πετύχουν την πώληση πιο εύκολα.

Οι εκδότες των περιοδικών και των εφημερίδων  με την εν λόγω ενημέρωση του κοινού μέσα από τις οθόνες πετυχαίνουν περισσότερες και ουσιαστικότερες πωλήσεις του προϊόντος τους! Το αναγνωστικό κοινό τους μπορεί να ενημερώνεται και να ψάχνει το έντυπο που τον ενδιαφέρει ή να το παραγγέλνει από τον περιπτερά και έτσι να μειώνουν τις επιστροφές τους.

Οι touch οθόνες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν κάθε είδους διαφημίσεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους banner. Η διαφήμιση αυτή θα γίνεται ανάλογα με τη θέση και την κατηγορία του περιοδικού. Παραδείγματος χάριν μια εταιρεία επίπλων θα διαφημιστεί με banner στα περιοδικά που αφορούν τη διακόσμηση.

Οι touch οθόνες είναι εύκολες στη χρήση καθώς όλα εμφανίζονται μπροστά μας με το πάτημα ενός απλού πλαισίου. Στις οθόνες αυτές υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται καθημερινά δημοσκοπήσεις καθώς όποιος από τους αναγνώστες επιθυμεί μπορεί να απαντήσει ερωτηματολόγια για την εκάστοτε έρευνα που διεξάγει η εταιρεία. Ακόμα μπορούμε να παρέχουμε ακριβή στατιστικά δεδομένα για την προτίμηση των περιοδικών που έχουν οι καταναλωτές- αναγνώστες.

Σημεία στα οποία υπάρχουν οθόνες

Τα σημεία στα οποία υπάρχουν οι οθόνες είναι:

  1. Περίπτερο Πλατείας Καισαριανής
  2. Περίπτερο Πλατείας Παγκρατίου

Κάθε οθόνη την βλέπουν χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα με ελάχιστο χρόνο παραμονής στην οθόνη τουλάχιστον 7 λεπτά. Συνεπώς οι οθόνες περνούν μηνύματα υποσυνείδητα και μη στον αναγνώστη να αγοράσει το προϊόν που διαφημίζεται δίπλα από το αγαπημένο τους περιοδικό.

Στόχος

Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε βάλει όσες περισσότερες  οθόνες γίνεται σε Ελλάδα και Εξωτερικό και να ενημερώνουμε σχετικά με την ημερήσια κυκλοφορία  τους αναγνώστες καθώς και να επιτυγχάνουμε την προβολή των εταιρειών στις οθόνες και στο site www.hellenicpress.gr.

Βάση στατιστικών στοιχείων από το έτος 2009 – 2011 έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας 100.000 μορφωμένοι άνθρωποι ,ο ι οποίοι  αν έβλεπαν την ημερήσια κυκλοφορία ίσως να ήθελαν να παραγγείλουν το περιοδικό ή την εφημερίδα που διάβαζαν συστηματικά όταν ήταν στην Ελλάδα.

Ένας στόχος μας ακόμα είναι και να επιτελέσουμε κοινωνικό έργο δημοσιεύοντας και προβάλλοντας το Amber & Silver Alert για να βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, έχουμε επιλέξει να ακολουθούμε την τεχνολογία και ένας άμεσος στόχος μας είναι να γίνουμε εφαρμογή για Smartphone και iphone. Ο στόχος αυτός έγινε προτεραιότητα μας λόγω της ζήτησης του κοινού να παρακολουθεί τον ημερήσιο Τύπο.

Ελπίζουμε να καλύπτουμε και τις δικές σας ανάγκες στην ενημέρωση και στην εγκυρότητα για να μας εμπιστευθείτε την πληροφόρηση σας, η υπόσχεση μας απέναντι σας είναι να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας καθημερινά.

 

Ημερολόγιο

« Οκτώβριος 2019 »
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Επιλέξτε Έντυπο

Επιλέξτε πρώτα την κατηγορία που σας ενδιαφέρει.

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter